DIY: Zelf een Sfeerhaard Inbouwen in Zen lifestyle Kasten

DIY: Zelf een Sfeerhaard Inbouwen in Zen lifestyle Kasten

Welkom bij onze DIY-blog, waar we je laten zien hoe je zelf een sfeerhaard kunt inbouwen in Zenlifestyle kasten. Voor dit project hebben we gebruik gemaakt van twee kasten, één van 120 cm en één van 240 cm, waardoor we een totale lengte van 360 cm creëren. De sfeerhaard die we gebruiken is een 120 cm model van British Fires. Laten we aan de slag gaan!

Stap 1: Ophangen van de 120 cm Kast

We beginnen met het ophangen van de 120 cm kast. Zorg ervoor dat deze stevig en waterpas aan de muur wordt bevestigd.

Stap 2: Uitsparing voor de Haard

Maak een uitsparing in de 120 cm kast voor de haard. Omdat de haard vrij smal is, hebben we houten balken tegen de muur bevestigd om de haard op zijn plaats te houden. Je kunt er ook voor kiezen om de haard direct aan de muur te hangen. Zorg ervoor dat de haard precies past in de uitsparing van de kast.

Stap 3: Ophangen van de 240 cm Kast

Hang de 240 cm kast naast de 120 cm kast. Zorg ervoor dat beide kasten op gelijke hoogte en waterpas worden opgehangen.

Stap 4: Creëren van een Koof

Maak een koof rondom de haard met behulp van gipsplaten en houten balken. Dit geeft een nette afwerking en zorgt ervoor dat de haard mooi geïntegreerd is in het interieur.

Stap 5: Stucwerk en Schilderen

Stuc de koof glad en schilder deze in de gewenste kleur. Dit zorgt voor een naadloze overgang tussen de koof en de rest van de muur, waardoor de haard mooi tot zijn recht komt.

Stap 6: Afwerking en Testen

Controleer of alles stevig is bevestigd en goed is afgewerkt. Test vervolgens de haard om te zien of deze naar behoren werkt en geniet van de gezellige sfeer die het toevoegt aan jouw ruimte!

Met deze stappen kun je zelf een sfeerhaard inbouwen in Zenlifestyle kasten, waardoor je een warme en uitnodigende sfeer creëert in jouw huis. Veel plezier met je nieuwe haard!

Terug naar blog

Foto's